21 augusti 2009

Hemmafixardag och strömavbrott.

Så var dagen kommen. Dagen som elbolaget brevledes aviserat strömavbrott alltså! Det är klart mycket bättre än plötsliga avbrott men så mycket man hade tänkt göra denna förmiddag OM man hade haft ström. För en del av oss som bor på landet är det lite skillnad mot om man är "sta´bo", vattnet försvinner i samma stund som lampan slocknar. Inte en chans att rädda några droppar till tandborsten ens. Tänk vad vi är bortskämda, detta måste vara ett I-landsproblem ala 2009.
Hur som helst så passade vi på att nåla det nyinköpta gardintyget, det går ju alldeles utmärkt utan elektricitet. Så när strömmen kom var det till att börja sy. Det gick kalasbra ända fram till det var dags att lägga upp tyget. Alltså det är ju inget svårt i sig, vika upp och sy. Men så går golvet i vågor, så när jag hade satt nålar i sidorna och gjorde en rak linje däremellen blev gardinerna för långa på mitten. Ojoj vad många gånger det blev att springa upp och ner i trappan för att justera. Till slut blev jag ändå nöjd och resultatet syns här på bilden.



Som tur är så gjorde Ellen kvällsmat åt oss ikväll. Det var en stor hjälp för en lite smått stressad gardinsömerska. Vi blev bjudna på taco och alla tillbehör som dottern så duktigt skurit och lagt upp fint. Det smakade väldigt bra. Dessutom blev vi serverade dricka precis som på restaurang, Ellen var nyligen själv på restaurang och lärde sig hur servitriserna gör.




Efter måltiden tog hon hand om disken också, man kan ju inte vara annat än glad och nöjd en så´n här kväll!
Imorgon är det V75 på Mantorptravet, då ska hela familjen dit. Inga hästar från vårt stall startar, så far i huset har en lugn dag och kan se tävlingarna tillsammans med oss andra.





2 kommentarer:

  1. Aha, vi sitter och bloggar samtidigt! :-)
    Vilka snygga gardiner!!!!!!!!!!!!!!!!
    Och få maten fixad av dotera... och disken med... ja du, vilken lyx!!!!!
    Lycka till i morgon på Mantorp!

    SvaraRadera
  2. Vilken duktig tjej ni har, kan man få låna henne nån gång??? Kanske lite långt att åka...
    Vilket tålamod med gardinerna, skulle inte jag klarat.
    Ha de´gott
    granngår´ns mormor

    SvaraRadera