19 september 2009

Ullared

Igår hade Bonnfrua och jag en härlig heldag i shoppingens "högborg" Ullared. Vi startade 6,30 hemifrån. Numera hinner man handla trots denna sena avfärd. Det beror främst på att ytan har utökats och alltså släpps fler personer in samtidigt, dels på utökade öppettider. Detta för mina tankar tillbaka till mitt första besök i Ullared. Det naturliga hade varit att det också hade blivit det enda, men vi kvinnor har ju någon slags shopping gen (kan man skriva så?) så det har blivit åtskilliga vändor till Halland. På den tiden, mitten av åttiotalet, åkte man hemifrån ca 4.30 och så turades man om att stå i kön och vakta vagnarna medan två fikade i bilen och så byttes man om. Denna resa gick av stapeln lördagen vid valborgshelgen, hade alltså nyligen varit lön, och när vi kom fram ca en och en halv timma innan de öppnade!!, så ringlade sig redan kön som en lång orm runt hela området. Vilken normal människa som helst hade väl vänt och åkt hem igen men det gjorde inte vi. Det blev ytterligare en fika i bilen samt besök i övriga småaffärer runt området. I och för sig trevligt och något som sällan hinns med nuförtiden.
Min och Åsas resa följer vissa förutbestämda mönster, vi vill dock inte påstå att vi är inrutade eller icke flexibla för det. Vi börjar med fika vid bilen när vi kommer fram, sedan ett par timmars shopping innan vi avbryter för en god lunch, (på samma ställe som tidigare år). Sedan är det några timmars hårdkörning endast med korta stopp för vätskepåfyllning. Färden brukar gå hemåt mellan 17 och 18 i en välpackad bil. Sista anhalten på resan blir Mc Donalds i Jönköping. Tänk att detta kan vara så uppiggande!!

Här en bild från tidigare i år då vi fick ett flasklamm som de små damerna hjälpte till att sköta. Lamm och får ger ju ull och kläder, men numera åker vi till Ullared och handlar dem istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar