9 augusti 2010

Fira födelsedag

Ja inte min egen utan min pappas 80-årsdag gjorde vi i helgen. Tar en liten resumé från torsdag och framåt. Bengt skjutsade barnen och husvagnen till mina föräldrar på torsdagkväll, de ville ju rå om morfar på födelsedagen samt att vi behövde barnvakt fredagem. Bengt sitter i travets styrelse och de hade möte på em i Loftahammar och för ovanlighetens skull var respektive medbjudna. Detta går inte att förbise, så det var bara att fixa med barnvakt för att fara mot ostkusten. Jag hade förträngt hur vägen ter sig över Åtvidaberg, Överum etc. trodde att jag skulle kunna fixa min handväska och ringa några samtal under resan men nej. Ganska snart gjorde sig åksjukesymptomen påminda så det var bara att konsentrera sig på att INTE må illa. Bättre att köra själv, ska komma ihåg det till nästa gång. Men lön för mödan fick vi när vi kom fram och blev bjudna på en mycket trevlig restaurang i hamnen, och ja de hade lax:) som var alldeles utsökt god. Mycket mat denna dag då det senare bjöds på grillat med tillbehör samt tårta, kakor wienerbröd... OJ OJ OJ. Sent omsider kom vi till föräldrarna och husvagnen för att sova några timmar innan det var dags att fira far.
Vi var bjudna att äta mat på Torpön vid Blåvik, dit kan man åka färja vilket vi gjorde. Denna magnikfika sak tar sex personbilar och så lite passagerare vid sidan.

"Sommakoa" står staty utanför matstället. För den som inte vet så säger sägnen att det var hon som sprätte eller stångade i marken så sjön Sommen uppstod.

Mätta efter att ha ätit god mat och glass överlät vi kameran till de yngre damerna.

Emilia tog snart av skorna och provbadade lite.

Efter den lyckade dagen som bjöd på både moln och sol men mest sol så for vi hemåt och städade upp lite här hemma för att ta emot barnens kusin med familj igår. Vi hade en jätteskön eftermiddag, Emilia och kusinbarnet Ruben hade hur kul som helst och bara lekte och lekte och Ellen fick ta hand om Lisa som är sex månader och bara så söt och go.

Det var en del av vad som har hänt i vår familj de senaste dagarna.
Ha en skön kväll
Kram Anita




3 kommentarer:

  1. Ja du, åka småvägar är inte någon hit, då måste man hänga med på vart vägen tar vägen.
    Torpön, visst är det fint där och framförallt god mat, vilken fin helg ni haft.
    Kram Birgit

    SvaraRadera
  2. På Torpön är det fint! Har åkt med båten Boxholm ett par gånger dit och ätit god mat. Laxen är så god! Bilden (som är lånad) på min sida är från vår camping i Köpingsvik på Öland. Tryck på bilden så kommer du dit! HejSvejs och kram Millan

    SvaraRadera
  3. Jag har åkt med Boxholms 2an en gång,väldigt vackert. Skönt att ni hade tur med vädret;)

    SvaraRadera