22 juli 2011

Vimmerby

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, vi for till inte allt för avlägsna Tjällmo för att bo i husvagnen där en tid. Men den dystra väderleken fick oss att ändra våra planer efter några dagar, så i väntan på bättre väder blev det en dagsutflykt till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Naturligtvis var det inte uppehållsväder hela dagen, en riktigt åskväder drog förbi men det var över på en timma och sen blev det varmt och skönt igen. En underlig sommar vi har!
Senast vi var i Astrid Lindgrens värld var Emilia bara 3 månader och åt och sov sig igenom hela den dagen. Sex år senare var det inte till att sova och bara ett uppehåll för mat under dagen!
Vilken fantastisk park för barn och även oss vuxna, så fint och så välskött. Är man som jag uppväxt med Astrids berättelser och filmer blir man lätt nostalgisk.

Både Ellen och Emilia är så förtjusta i Den lilla staden.

Åh vad Emilia skrattade när Emils pappa jagade Emil till snickarboden.

Här hemma har tjejerna börjat skörda sina tomater, goda sägs det!


Ha det gott

Kram Anita

12 juli 2011

Finbesök

Sedan i fredags har vi fyra fina gäster hos oss och de stannar ett tag eftersom de har semester!Deras namn är uppifrån vänster: Queen, Marabo, Manda och Hemlo och till vardags tjänstgör de på travskolan i Mantorp.



Undrar vad Queen och Marabo pratar om, " Vi är väl vänner?" kanske!


Även om man har semester är det skönt att röra på sig!
Så några bilder från vår utflykt till Lindesbergs travbana Fornaboda och..
..campingen Uskavi utanför Nora där vi badade och njöt av den berömda Noraglassen, Mums!
Så här bra växer det i tjejernas pallkrage och de kan snart skörda både ärtor och morötter, inte dumt det heller!
Ha en bra dag
Kram Anita

3 juli 2011

Söta

Måste bara visa Emilia och vår granne Hanna som klädde ut sig och kom ner till mig i köket och sjöng o spelade så glatt i eftermiddag.






Albin anslöt senare och då sjöng de även lite sånger från dagisfesten och efter det blev det sånger och danser från midsommar. Kul att se dem och väldigt kul hade barnen med.

Ha en skön kväll
Kram Anita

1 juli 2011

Hö och häst!

Den här veckan har gått fort, minst sagt. Det började med Ellens 10-årsdag och så har ALLT hö körts in och så har Ellen gått på travskoleläger hela veckan!Idag var det avslutning på lägret, Ellen och hennes kompisar hade olika uppvisningar där de körde, tömkörde(köra hästen utan vagn bakom), gick en bana, ryktade samt berättade om hästens utfodring. Mycket roligt att se och höra vad de lärt sig. Eleverna var utklädda till cowboys, travskolefröken, kapten filling och Bengt R Karlsson!
Emilia gick på läger i travskolan förra veckan, de hade också lite uppvisningar där de körde och visade hur hästarna fick sitt foder och vatten i stallet. Vädret var inte det bästa så utklädslarna syntes inte så väl, Emilia hade iaf sina High Shcool musical kläder.

Gänget på skullen får arbeta hårt med höskörden men har också väldigt skoj. 74 års skillnad på äldste och yngsta deltagarna.


Det går åt mycket arbetskraft för att höskörden ska gå snabbt och smidigt, man vet ju aldrig hur länge det är uppehållsväder! En nöjd make ser slutet på arbetet.



Då vet ni lite vad vi sysslat med under veckan!
Ha det gott

Kram Anita