21 november 2010

Julförberedelsehelg

Helgen som passerat har gått i julens tecken kan man säga. Vi har bakat, varit på missinonsauktion, huggit adventsgran och tjuvstartat lite genom att sätta upp den. Brukar faktiskt inte göra det så tidigt som en vecka innan första advent men en titt i familjens agenda för kommande vecka sa oss att om vi ska ha gran till första advent så måste vi fixa det idag. I fredags bakade vi lussekatter och på lördagkväll blev det pepparkaksbak.

Idag for tre tjejer med pappas lastbil hem till mormor och morfar för att hämta en gran, jo vi har egen skog men våra granar är lite klena i grenarna för att orka hålla ljusen. Mamma fick såga ned granen men sedan skötte tjejerna om resten.
Det var några hundra meter från fällplatsen till bilen men ingen klagade över arbetet.

Mormor bjöd oss på middag samt glass till efterrätt. Töserna hade pepparkakor med till mormor och morfar och dem kunde man dekorera glassen med samt lite clementiner. Gott:)

Ha en skön söndagskväll

Kram Anita



14 november 2010

Fira far

Den gångna helgen har vi firat far och morfar. Lite bilder från "kalasen".Först ut var min far som vi besökte igår eftermiddag och kväll. Som seden bjuder behöver morfar alltid hjälp av sina småflickor att öppna sina presenter så även igår.Bengt fick konkurrens om "sin" dag av namnsdagsbarnet Emilia. Men det var ju bara trevligt att få dela tårtan med lilltjejen.
Nu är det hög tid för mig att gå till sängs, föregående natt blev allt för kort eftersom jag väcktes av en gräslig värk i magen/bröstet och som inte gav med sig. Till slut var det bara att ta en taxi till akuten där jag blev grundligt undersökt/behandlad. Nu känner jag mig mycket bättre och hoppas få sova gott inatt.
Ha en god kväll
Kram Anita

12 november 2010

Fredagsfika

Äntligen, ja jag måste säga så. Det var så länge sedan det fanns tid för lite fika och pratstund för mig och grannfrun. Men idag blev det så av. Emilia frågade igår om vi kunde baka en sockerkaka efter dagis idag och jo det skulle nog gå för sig.Det blev en tigerkaka i hästformarna eller två hästar:)

En snabbstädning hann vi också med innan Ellen kom från skolan och så ringde vi till grannhuset och de hade lust att fika med oss.
Alla samlade runt fikabordet, även Ellen kompis Ida kom på besök.Vi hade en mysig stund med mycket prat och skratt.

Som traditionen bjuder äts det ju taco på fredagskvällen och inget undantag ikväll heller. Men en nyhet! Det var Tupperware party häromveckan och ikväll invigde vi vårt nya uppläggningsfat. Trevligt, eller hur?Denna kväll var det bara vi tjejer i familjen som var hemma och åt. Far i huset drog till Rommetravet (ligger utanför Borlänge)vid lunchtid med en egentränad häst och kollegan Tobias J och en av hans hästar. Båda var jätteduktiga och bärgade en första och en andraplats, det är ett glatt gäng som nu är på väg mot Östergötland igen. Barnen och jag följde loppen på datorn, gissa om vi hejade när pappas häst tog dem på upploppet. Ellen har fortfarande ont i halsen:=)
Ha en skön helg
Kram Anita

9 november 2010

Tisdag

Familjen utökade datorbeståndet förra veckan, det är väl märkligt att två datorer inte räcker till fyra personer!? Eller är det möjligen jag som är lite mossig, uppväxt utan dator och som vid ett tillfälle på högstadiet fick prova ABC80. Hur som helst så skulle jag ansluta nämnda dator till internet men se det ville inte vårt bredband. Samtal till leverantören som lovade komma. Idag kom en tekniker och vips så var bredbandet med på noterna. Kvällen har ägnats åt att komma underfund med denna pjäs. Jag måste säga att jag är ganska stolt över att lyckats ladda hem fotoredigeringsprogrammet på egen hand. Förra gången fick min snälla grannfru hjälpa mig. I förmiddags åkte Emilia och jag till staden för lek och fika. En glad och nöjd dotter var det på vägen hem.Vårt experiment med kladdkakemuffins igår föll så väl ut att Ellen tyckte att hon skulle få provbaka efter skolan idag. Lillasyster som nu är expert på området instruerade mer än gärna:)
Ha en skön kväll
Kram Anita

8 november 2010

Måndag

Idag har Emilia och jag haft en ledig dag hemma. Vi började med att göra köttfärslimpa som Emilia hade önskat till middag. Liten hjälpreda i bara nattlinnet som absolut måste fota mamma som tvättar händerna.På eftermiddagen kom mormor och morfar på besök och spelade fia och smakade vårt experiment med att baka kladdkakemuffins.

Vill också visa mitt nya te som inhandlades i helgen. Mycket gott tycker jag, mannen frågade vad han hade fått för nå´t i sin kopp!

Så kan en måndag bara förvinna iväg.

Ha det gott

Kram Anita

7 november 2010

Eskilstuna

Familjen har haft ett par sköna lediga dagar som tillbringades i Eskilstuna. Där det var stora travtävlingar med Breeders Crown, hästauktion och mässa med seminarier.Avfärd hemifrån på fredag morgon. Vi (eller jag) hade ärende till Höganäsbutiken i Vingåker, därför tog vi vägen över Tjällmo, Hällestad, Igelfors... Det är inte direkt motorväg:) men en mycket vacker väg. Bilen visade att vi höll en snitthastighet på 52 km. Så någon risk för fortkörningsböter var det inte. Vi bodde på Munktell hotell i Munktellstaden som var en trevlig upplevelse. Mycket gamla fina saker och bilder från Munktells historia.På Munktell arena där mässan var fanns en del aktiviteter för barnen. Minigolf, löparbanan stod till förfogande och så kom..... Svampbob fyrkant på besök. Det blev ett hejdundrande disco. Två svettiga och trötta, men mycket nöjda barn pustade ut med en fika och bad i bubbelpool efteråt.
Ha en skön söndag
Kram Anita

3 november 2010

Höstlov

Den här veckan har Ellen och många andra barn höstlov. Jag har förmånen att vara hemma med barnen de här dagarna. Ellen och jag började veckan med att ta med oss mormor till Ullared. Ellens högsta önskan är nästan alltid att få åka dit och mormor behövde både handla och komma ut lite.
Vi var väl medvetna om att denna vecka är mindre lämplig att åka just till detta varuhus om man vill handla i lugn och ro utan att behöva trängas med många andra shoppingsugna människor:D Så vi blev glatt överraskade att vi slapp köa in i butiken trots att vi kom vid tiotiden. MEN den som varit på Skänninge marknad och gått i gåsmarch där med folk tätt runt sig i alla riktningar kan förstå hur det var. Kundvagn-nej inte att gå med utan parkerad och korg som ideligen fick lastas över i vagnen.
Ellen och jag träffade Morgan, känd från Ullared på Tv, en liten kö med tjejer och killar i Ellens ålder väntade på autograf så det ville Ellen också ha och ställde in sig i ledet. Det hann bli mörkt innan vi nöjda med dagen vände åter mot Östergötland igen.
Igår var det lek för både Ellen och Emilia med kompisar. Barnen hade så kul tillsammans och två nöjda tjejer somnade gott igår kväll.
Ha en bra dag
Kram Anita