30 oktober 2010

Sommartiden hej då

Denna sista lördag med sommartid har förflutit lungt i vår familj. Pappa for till Malmö i morse för att starta häst på V75 vilket gav en sjätteplacering. Övriga familjen samt Ellens kompis Signe sov gott några timmar till. De stora tjejerna var på disco i Ellens skola igår kväll. De hade haft så kul och var så glada och spralliga när de kom hem, dansen fortsatte här hemma och det blev inte tyst i deras rum förrän framåt tolv! Det känns ganska lägligt att kommande natt är en timma längre:) Lördag är lika med travskola. Det är som alltid lika kul. Ellen hade smörgåstårta som matsäck idag. Jag kunde inte låta bli att visa hur hon tokade sig när hon åt laxen:D Och så är det Manda som bodde hos oss i somras och som tjejerna kör ibland på travskolan. Idag klarade Ellen sitt körprov och var såklart glad och stolt när vi hämtade henne. Det var på vippen att hon blev godkänd förra veckan men Manda hade andra planer. Hennes hästkompis hade åkt in i stallet och hon ville förstårs också göra det, så hon busade och var jättepigg och Ellen körde utanför konan. Idag fick hon köra Hemlo(tror han heter så) och då gick det vägen.

Igår hade vi en svår dag. Farmor i vår familj gick bort för några veckor sedan och begravdes igår. Många släktingar, grannar och vänner hade samlats i vår vackra kyrka för att ta farväl. Det blev en fin och minnesvärd stund med mycket fina blommor, ljus och musik. Allt fick en fin inramning genom att solen sken in genom fönstren.
Tack för gulliga kommentarer i förra inlägget.

Ha en skön helg
Kram Anita

18 oktober 2010

Helgen som gått

Helgen som just tagit slut ägnade vi åt att städa här hemma. Trist så det förslår men skönt idag när allt är klart och jag kan njuta av en extra ledig dag.

Även tråkiga saker går att vända till något possitivt. Kojbygge tack vare städningen.

Hösten och kylan kommer närmare oss för varje dag.

Städhjälp, fina blommor och ny vägglykta.

Ha en bra kväll

Kram Anita



10 oktober 2010

Dragning...

..i utlottningen. Idag är det den magiska dagen:10-10-10 och då skulle utlottningen ske. Ellen har tillverkat lottsedlar för alla som lämnat en kommentar och det är också hon som dragit vinnaren.
Lotter i burk

som blandas..

...vinnaren dragen!

Grattis till vinsten T!
I veckan har barnen både i skolan och de äldsta på dagis varit på utflykt till Omberg. De hade tur med vädret och dagen blev lyckad.
Efter Ullaredsresan blev det fullt upp för barnen att slå in paket till sina kompisar. Det sysselsatte dem en hel kväll och de var så tålmodiga och gav inte upp förrän alla paket var klara!

Ha en skön söndag
Kram Anita



1 oktober 2010

Noll till 100 på drygt 13 månader

Ja det är hastigheten på mina blogginlägg! Ingen direkt rekordfart men hastigheten passar mig:) Detta jubileum firas genom en utlottning av servetter, ljus och muggar bland er som väljer att kommentera detta inlägg, så skriv en komentar! Dragningen sker den 10/10-10.

Utlottning!


Vad har hänt runt mig sen sist undrar kanske nå´n. Ja det har snurrat på i full fart känns det som. Jag har satt ihop lite bilder som ett sammandrag:

Ellen började prata om att plocka svamp förra hösten. Eftersom jag är uppväxt i en familj som inte plockat svamp så beställde vi en svampbok i en nätbokhandel. Det hade dock hunnit bli mycket sen höst så det blev ingen svamp plockad. Nu är det ny säsong och vi har gått en del i skogen, ibland bara en kort stund och ibland med fika som på de här bilderna från en härlig söndag i september. Solen värmde oss så skönt när vi fikade på Tomtestenen i vår skog.

Igår var Grannfrun och jag i shoppingens högborg-alltså Ullared. Där införskaffades bla nya adventsljusstakar till vårt kök. Det blev de vita hjärtljusstakarna som jag spetsat in mig på. Tror det blir fint till advent.

Idag har Emilia och jag grejat lite här hemma när Ellen var i skolan. Dels är det ju en del att ta hand om efter shoppingen och så har vi bakat bullar, gjort rotmos, städat och strukit ett berg med tvätt. När Ellen och en av hennes kompisar kom hem blev det mycket uppskattad bullfest runt köksbordet.

Ha en skön helg
Kram Anita