25 juli 2010

Rosor

Den kalla och långa vintern knäckte de flesta av mina rosor och länge tänkte jag att det får klara sig utan rosor till ett annat år. Men.. idag blev längtan för svår, så jag for till plantskolan och inhandlade tre nya exemplar. Det är ju fint planteringsväder...


Två HC Andersen..


..samt en Jazz är nu planterade.

Ha en skön söndagskväll

Kram Anita

21 juli 2010

I selen igen!

Så var semestern till ända och idag var det dags att börja jobba igen. Har faktiskt inte haft någon större jobbångest den här semestern och efter första dagen känns det OK. Ponnylopp på Rättvikstravet förra måndagen får symbolisera arbetsselen för min del!
Ha en fortsatt skön sommarkväll.
Kram Anita

18 juli 2010

Vatten ute, vatten inne, Manda!


Igår hade vi verkligen en blöt dag. Utomhus regn och åska, vi mätte 42mm under dagen.Så här blött blev det, men det sjönk snart undan igen.


Inomhus bestod det blöta i att frosta av frysen. Med god hjälp av tre barn och en temperatur i köket på ca 30 grader så tog det inte lång stund innan den var frostfri.
Det här är rubrikens Manda. En liten, mycket söt och snäll ponny. Hon bor i vanliga fall på travskolan på Mantorptravet men just nu har de sommaruppehåll och då fick flickorna låna henne. Alldeles utmärkt eftersom vår egen Polly är halt och inte går att rida på.


Nöjda kuskar..


..på väg hemåt.

Manda

Ha en skön söndag

Kram Anita





13 juli 2010

Datorn krasslig

Ja så har det varit, men nu verkar den ha tillfrisknat igen. Det började när vi skulle installera ett mobilt modem i Sälen i våras men några händiga killar på Telebutiken där löste det då. Så när det blev sommar och vi tänkte att det kan vara kul att ta datorn med oss så inhandlades ett eget modem och samma sak igen, det gick inte att installera. Så vi tog datorn till Expert i vår stad, men några dagar gick sedan ringde de upp och berättade att datorn måste skickas till "professor" på området och blev tills vidare inlagd:) Ja vad gjorde vi då? Jo, vi tog husvagnen och åkte till Tjällmo, ja man kan campa på nära håll med:D Måste ge alla stjärnor jag kan till Småängens camping, så rent och snyggt, varmt vatten att duscha och diska i och bad alldeles intill. En campingplats som är värd ett besök. Sen blev det väl inte sämre för att vi hade riktig tur med vädret, inte en regndroppe på hela veckan vi var där. Efter fem dagar ringde man från Expert och tänk datorn var utskrivningsklar. Proffessorn hade konstaterat ett installationsfel och åtgärdat detsamma så vår vän var på g igen, vi åkte omgående och hämtade hem "honom??" Är datorn en han eller en hon??
Emilia nybadad i Tjällmo

Söta granntjejer

Ellen badar i Rättvik

Härliga dagar... Utsikten från min kudde kunde vara sämre...

Ha en skön sommarkväll
Kram Anita och Ellen