27 mars 2010

Vad är det för en dag...

....det är ingen vanlig dag för det är Emilias födelsedag. Hurra hurra hurra. För den som inte vet så sjunger familjen så för Lotta på Bråkmakargatan när hon fyller år. Och idag fyller vår"Lotta" fem år.
Paket på sängen


En ny väska fanns i ett av paketen

25 mars 2010

Våffeldagen!

Idag är det ju som bekant "våffeldagen", här har vi tjuvstartat våffelätandet sedan ett par veckor tillbaka. I år har vi införskaffat ett dubbeljärn och det tillsammans med befintligt enkeljärn gör gräddandet till en fröjd! Förra helgen var vi sju personer som åt våfflor och det säger sig självt att det enkla järnet fick bekänna färg i det läget. Men så for Bengt till ÖB och handlade dubbelvåfflan och i helgen som var gick gräddandet som en dans:)



Ellens våffla

Barnen och jag gjorde lite vår/påsk fint på trappan ikväll. Det är ljuvligt att hinna gå ut när man kommer hem från jobbet utan att det är kolsvart. Tänk vad härligt på söndag när det blir sommartid och ljust ännu längre.


Snöskyffel och ljuslykta får göra vårens blommor sällskap ett tag till.



Lite ris och fjädrar fick vi också till

Imorgon efter jobbet ska vi baka och städa, sen blir det lite påskpynt inne också. Vi brukar inte pynta så mycket till påsk men lite är mysigt att ta fram.


20 mars 2010

11-årsdag

Idag har Bengt och jag varit gifta i 11 år. Ganska många år, allt är ju förstårs relativt och beror på vad man jämför med. Vi pratade imorse om att det känns länge sedan. Vi kom fram till att den känslan nog beror på att det har hänt mycket på dessa år. Vi har fått två härliga barn, byggt om en del i huset, blivit husvagnsägare, upplevt en massa saker både roliga och svåra mm.mm... Lite kuriosa kring vårt bröllop: Vi gifte oss i Rättviks kyrka, vädret bjöd på alla sorter, strålande sol på morgonen, mulet på eftermiddagen och snöflingor stora som lakan på kvällen. Vi bodde på Åkerblads pensionat i Tällberg där vi åt middag på kvällen. Vi bodde i bröllopssviten med öppen spis och himmelsäng. När vi ett par år senare åter var på Åkerblads stod det skrivet på dörren att kungen och drottningen bott i det rummet när de gästat Tällberg. Man kan ju förstå att de ville sova i samma säng som vi:))

Så här fina rosor fick jag av min man idag.

Emilia kittlar storasyrran, Ellen tyckte det var OK och de skrattde så de kiknade båda två.

Ha en fortsatt skön kväll. Här är det körslaget som gäller...




19 mars 2010

Gardiner

Idag inte bara droppar det ur stuprören, det fullkomligt skvalar=) Härligt att det "våras". Synd bara att inte solen är här och hjälper till med all snö och is.

Förra helgen sydde jag med god hjälp av Ellen gardiner till köket. Tyget är köpt på Skattegårdens handelshus i Ödeshög och "repen" på Liljdahls i sta´n.


Hade först tänkt vänta med att sätta upp dem till efter påsk eftersom mina "gamla" gardiner var gul/grön rutiga och lite påskiga. Men ikväll kunde jag inte hålla mig längre. Så när vi ätit satte jag fart och så här blev resutatet.
Idag när jag hämtade Emilia på dagis vid lunch var det bara sex barn där. Det är ca 25 barn totalt på vårt dagis. Jag frågade om jag hade missat något ( ibland vädjas det att barnen ska vara hemma om möjligt pga någon utbildning för samtlig personal etc) Frökens svar att du har bara missat febern. Det är tydligen en "epedemi" med feber och just inga andra symptom som härjar här. Stackars alla som är sjuka, hoppas ni kryar på er snart.
Just nu ser jag lite på Så ska det låta och Ellen går mellan det programmet och andra tv:n där hon har Let`s Dance på. Svårt det där med att välja:=)
Ha en mysig kväll

17 mars 2010

Födelsedag

Idag fyller far i huset år. Familjen har firat honom ikväll med blommor, några paket och pepparbiff med potatisgratäng.
Favoritfärgen är gult så det blev en bukett i gula toner

Damerna sjöng "Vi gratulerar" och hurrade


5 mars 2010

Takdropp

Det droppar från taken! Härligt, det om något är väl ett tidigt vårtecken. Emilia och jag myser i soffan och njuter av solen utanför medan vi väntar på att Ellen kommer hem från skolan. Köpte en kruka med hyacinter när jag handlade i veckan, vår för mig, jul för någon annan:=)

Premiär för markisen idag, som lite skydd för fredskallorna i fönstret som inte gillar solen lika mycket som jag.
Det droppar friskt ur vår trasiga takränna;)
Ha en skön helg alla vänner, för vår del står en hel del på programmet, läger, dans, vasaloppet mm mm.


1 mars 2010

OS-avslutning

Så var OS över för den här gången. För mig hade det gärna fått hålla på ett tag till:) Inte minst med tanke på hur duktiga våra svenkar och svenskor har varit. Riktigt kul! Lagom till avslutningen fick jag klar Ellens OS-mössa, bättre sent än aldrig kan man säga. Nåja, jag började med den efter nio igår kväll så det tar ingen lång stund att tillverka en dylik.


Ellen provar sin nya mössa

Emilia var snabb att hämta sin mössa också
Nu ser vi i vår familj fram emot Vasaloppet på söndag. Det är lite av en tradition att följa tv-sändningen. Jag har tjuvstartat idag genom att via SMS och datorn följa två av våra grannar som kört öppet spår. Stort Grattis till ER båda. Tur att jag hade semester idag;))