28 februari 2010

Sportlov

Idag är sista dagen på det låååååååånga sportlovet, en vecka går rasande snabbt. Ellen har njutit av varje sekund den här veckan. Den började med lite lugna dagar hemma. Sedan fortsatte den med ett besök i Göteborg. Där vi var på hästhoppningarna i Scandinavium en dag och så shoppade vi loss lite i Nordstan en dag och så for vi vidare mot Västergötland där Bengt hade häst till start.
Tävlingarna började med en ungdomsklass.



Sedan fortsatte det med högre klasser och kända namn. Kan ni tänka er, Malin Baryard var där, gissa om det är stort när man är 8½ år och älskar hästar.

I Nordstan hade en mannekängutbildning träning. Spännande tyckte Ellen och Emilia. Här en av de yngsta mannekängerna. Sedan var det lite större tjejer samt vuxna elever som tränade. Läraren var av det mer bestämda slaget kan man säga;(
Vi har bott på ett hotell som hette Riverton. Fint, men åh vad vi letade innan vi hittade det;) Vi hade en knapphändig vägbeskrivning, det hade kommit en decimeter blötsnö på ett par timmar så det var lätt kaos i trafiken. Vi snurrade runt en god stund innan vi ringde för att få lite hjälp via telefon. Då var vi ca 100 meter från parkeringen! Hade passerat där ett par gånger utan att se namnet. Till vårt försvar måste jag bara säga att det fanns ingen skylt på väggen som andra hotell på samma gata hade. Däremot uppe på taket, en stor fin skylt. Bara att höja blicken en aning, 15 våningar:=) Härligt med frukostbuffé. Barnen och naurligtvis vi vuxna har ätit rejäla frukostar.
Lördagskvällen ägnades åt att göra en OS-mössa till Emilia. Ellen ska också få en, måste bara hitta en större virknål.

Enligt mönstret ska mössan virkas i fastmaskor, men det har jag svårt att tro att orginalet är efter vad man kan se på våra OS deltagare i TV. Vad tror ni? Halvstolpar??
Kram Anita





20 februari 2010

Snökaos

Vilket snöoväder som har dragit in över vårt land. Här hos oss har det snöat en hel del och gör fortfarande men framför allt är det blåsten som ställer till det. På en del fläckar kan man se gruset medan det strax bredvid är snö upp till jumskarna på en vuxen karl:) Vilken tur att jag är ledig idag för att ta sig ut härifrån är omöjligt. Det blir till att vara inne och mysa hela dagen och hålla tummarna för att det inte blir strömavbrott.

Lite snöiga bilder

Ytterdörren gick upp så pass att jag kunde sträcka ut kameran





Det snöar inte bara ute utan även inne:), lite otät dörr!?

14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag

Så var det söndag igen;) Snart dags att ladda för en ny arbetsvecka med jobb, skola och dagis samt aktiviteter av olika slag. Idag känns det ganska lättsamt när solen skiner och det droppar från taken, det går mot våren.
Igår var jag på Kvinnofrukost, ett trevligt sätt att träffa grannar och vänner. Det vankas en god frukostbuffé och därefter något intressant föredrag och lite fika. Igår var det vår granne Lollo som höll fördrag. Hon har nyligen utbildat sig inom ljussättning. Mycket intressant och inspirerande. Vi fick många tips på hur vi kan belysa våra hem för att få ett fördelaktikt intryck. På eftermiddagen hade vi nöjet att ha grannbarnen på visit under några timmar. Vi passade då på att tjuvstarta firandet av Alla Hjärtans Dag genom att baka och äta hjärtformade muffins.


Muffins med jordgubbssylt som fyllning

Hanna, Ellen, Albin och Emilia fikar

Fina blommor fick vi igår, härliga tulpaner hade grannbarnen med sig, tack så jättemycket för dem. Mor och far kom och överraskade med rosor. Tack snälla!


I morse fick barnen var sin liten present. Även mamma och pappa blev uppmärksammade, jag fick en berlock till mitt armband. Det var svårt att få ett bra foto på den, men det är en liten handväska. Så söt. Tack underbara familj.

12 februari 2010

Fredagsmys..

Ännu en vecka har gått och fredagslugnet;) håller på att lägra sig. Så där alldeles lugnt är det förstårs inte, men ändå skönt. Ellen och en kompis har åkt på disco i skolan, innan skulle håret fixas. Lockar, glitter och så ska det vara mascara. Min "lilla" flicka" håller på att bli stor. Kul men skrämmande eftersom jag inte tycker det var länge se´n jag satt och ammade, bar när koliken satte in.. ja ni vet. Lilla fröken vill inte vara sämre hon så vi lockade lite där med, men ingen mascara:) Nu ska det mysas med taco, det är nästan obligatoriskt på fredagarna hos oss, sedan blir det vindruvor framför Let´s Dance.


Många lockar skulle det vara




Ha en bra kväll

7 februari 2010

Söndag igen

Så var det söndag igen, vad fort veckorna går. Vår söndag har ägnats till största delen åt hemmaaktiviteter. Ellen har haft en kompis här som heter Ebba. Tjejerna och Emilia bakade en sockerkaka i vår nyinskaffade form från Ikea. Ellen ville att vi skulle köpa en likadan form som farmor har. Den är klockformad, men dessvärre har vi inte hittat någon så´n. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att farmors form har många år på nacken. Men som sagt var vi på Ikea igår och då inhandlade vi deras hästform. Den var om möjligt ännu finare än farmors enligt Ellen.


Det blev sockerkaka smaksatt med kakao



Tre bagerskor som är redo för provsmakning


Lite senare på eftermiddagen skulle Ellen sjunga med sin kör i kyrkan. Men när vi kom dit så kunde vi inte vara i kyrkan. Något hade hänt men uppvärmningen så det var lika kallt som utomhus i kyrkan. Det blev förflyttat till ett hus intill kyrkan, där blev det både trångt, varmt och trivsamt. Väl hemma igen stekte vi raggmunk, gott:=)


5 februari 2010

SM=Skärstadmästerskapen

Så blev det äntligen av! Skärstadmästerskapen har varit "otursförföljt". Kylan har ställt till det liksom sjuka barn och kanske även vuxna. Men idag stämde allt, alla friska, lagom kallt och strålande sol. Kan inte bli bättre. Alla skidåkare var så duktiga och kämpade på efter bästa förmåga. Åkkunskaperna varierade en del med tanke på ålderspannet: tre till fyrtio:)) Nu vill jag inte påstå att kunskaperna ökar ända tills man är fyrtio utan snarare tvärtom! Själv var jag på "topp":) som tio, tolvåring och sedan har det bara gått utför!!! Efter en stunds åkande grillade vi korv och drack o´boy och te. Härligt. När vi till slut begav oss hemåt började det skymma och det var sannerligen skönt att komma in i värmen. Lite bilder från eftermiddagen:



Emilia på väg ut i spåret


Ellen efter först rundan


En rad duktiga skidåkare

Visst är det fint med snö där ingen fot har gått


Välförtjänt korvpaus


Ellen hade gjort medaljer som hon delade ut till alla deltagare, Emilia frös om fötterna och ville åka med pappa hem så hon saknas på bilden. Vilken härlig eftermiddag vi har haft, fortsätter vintern kan det nog bli fler såna här jippon.

2 februari 2010

Vinterbilder

Det känns som det börjar bli mättat med vinterbilder men jag bara måste lägga ut några foton som jag tog i söndags när jag alldeles själv var ute och åkte spark. Att jag inte hade några damer med berodde på att de var hos var sin kompis. Annars gillar de att åka spark båda två.



Min gamla spark som jag fick när jag var sex eller sju år


Mycket snö är det


Hästarna verkar inte vantrivas i alla fall